Koronavírus összefoglaló délelőtt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Koronavírus összefoglaló délelőtt

Written by on 2020.03.30.

Újabb két halálos áldozata van a koronavírus járványnak idehaza, már tizenöten vesztették életüket a fertőzés miatt kialakult betegségben. Reggelre 445-re nőtt a fertőzöttek száma, ez újabb 37 beteget jelent tegnaphoz képest. 13 ezernél is több az elvégzett teszt, 34 gyógyultról ír a koronavírus.gov.hu

Világszerte már több mint 723 ezren fertőződtek meg az új koronavírussal. A halottak száma meghaladta a 34 ezret; a gyógyultaké pedig a 151 ezret. Európában továbbra is Olaszországban tombol leghevesebben a koronavírus-járvány. Már 10 ezernél is többen vesztették életüket. Spanyolországban is kritikus a helyzet, egy nap alatt ismét több mint 800-zal emelkedett a halottak száma, és összesen több mint 6.800 áldozatról tudnak.

Fokozatosan oldják fel a korlátozásokat a járvány kínai gócpontjának számító Vuhanban. A 11 milliós nagyvárosban újraindult a földalatti- és vasúti közlekedés, mától pedig újra kinyithat több bevásárlóközpont, miután az utóbbi tíz napban csupán egyetlen új fertőzöttet azonosítottak. A tartományi határt azonban továbbra is csak azok léphetik át, akik egészségesek, és igazolható, hogy nem kerültek kapcsolatba fertőzöttel sem.


Reader's opinions

Leave a Reply