Koronavírus összefoglaló délben - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Koronavírus összefoglaló délben

Written by on 2020.03.25.

Hat embert kezelnek intenzív osztályon – közölte az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Müller Cecília megerősítette, hogy újabb 39 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Eddig 10-en haltak meg a fertőzés miatt, mindegyik esetben krónikus alapbetegséget is megállapítottak.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője arról beszélt, hogy a kiskunhalasi mobilkórházba már beszerelték a lélegeztetőgépeket, és a Hungexpón is létrehoztak egy 330 fős ideiglenes kórházat, ami valószínűleg bővíthető lesz. Ezeket az ideiglenes kórházakat akkor fogják elkezdeni használni, ha a normál kapacitás már nem lesz elegendő.

Jóval meghaladja a 400 ezret a fertőzöttek száma világszerte. A koronavírus fertőzésben csaknem 19 ezren meghaltak, ugyanakkor több mint 108 ezeren meggyógyultak. A vírusfertőzést 170 országban mutatták ki, 2,6 milliárd embert szólítottak fel otthonmaradásra. Kína után a leginkább érintett állam Olaszország, mintegy 7000 halottal és 69 ezer fertőzöttel .


Reader's opinions

Leave a Reply