Koronavírus összefoglaló csütörtökön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Koronavírus összefoglaló csütörtökön

Written by on 2020.03.12.

Tizenhatra nőtt a fertőzöttek száma idehaza. Egy iráni és két magyar az új betegek. A koronavirus.gov.hu oldalon az látszik, hogy majdnem 130 újabb tesztet végeztek tegnap délelőtt óta, akkor változtak ugyanis utoljára az oldalra feltöltött adatok. A frissítés alapján négy embert elengedtek a karanténból, 69-ről hatvanötre csökkent a megfigyelés alatt tartottak száma.

A kormány veszélyhelyzetet hirdetett tegnap. Ez alapján szabályozzák a rendezvények létszámát, bezártak az egyetemek és mostantól online tanítanak, újra van határellenőrzés bizonyos schengeni határokon. A szomszédos országok is ellenőrzik a határt. Fertőzött területről nem engednek senkit Magyarország területére, csak a hazatérő magyarokat, akik 14 napos karanténba kerülnek. Az általános és középiskolákban egyelőre nem lesz szünet, de csak a kormány rendelhet el ilyet, az igazgatóknak és a tankerületnek már nincs joga hozzá a különleges helyzetben.

A veszélyhelyzet miatt korlátozzák a tömegrendezvényeket és a kulturális eseményeket is. Zárva lesznek a színházak, elmaradnak koncertek. A legnagyobb hazai mozilánc létszámkorlátozás mellett nyitva tart, de egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A beltéri rendezvények maximális összlétszáma 100, a szabadtérieké 500 fő lehet.

A kulturális rendezvények elmaradása miatt mozgalom indult, amiben azt kérik, hogy ne váltsák vissza a jegyeket, hanem az eleső bevétel pótlására azt hagyják a színészeknél, zenészeknél.


Reader's opinions

Leave a Reply