Koronavírus összefoglaló csütörtökön - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Koronavírus összefoglaló csütörtökön

Written by on 2020.05.07.

39 új koronavírusos beteget találtak idehaza, újabb tíz ember meghalt – írta reggel a koronavírus.gov.hu. Az új fertőzöttek száma már napok óta csökkenőp tendenciát mutat, de más változás is van: mennyiségében ugyan a fővárosban nő a betegek száma leginkább, de arányaiban Komárom-Esztergom megyében és Zalában a legnagyobb az emelkedés. Jelenleg 3150 igazolt fertőzött van idehaza és 383 halottja van a vírusnak. Az aktív betegek napról napra kevesebben vannak, vidéken viszont nő a számuk.  

Elindult az országos szűrés is, ennek köszönhetően az eddigi legtöbb elvégzett tesztet jelentette a koronavirus.gov.hu, egy nap alatt több mint hétezret. Ez legalább kétszer annyi, mint az eddigi csúcs a járvány ideje alatt. Mától Fejér megyében, pénteken pedig már Nógrád megyében is elindul a szűrés. A Veszprém megyei Révfülöp az első olyan település, ahol egy nap alatt az összes behívott elment a szűrésre. A Semmelweis Egyetem azt kéri, hogy akit a meghívásos tesztre behívtak, az menjen is el. A teszt elvégzése teljesen biztonságos. 

Világszerte több mint 3 millió 700 ezer ember fertőződött meg eddig koronavírussal, de harmaduk már felépült a betegségből. A halálos áldozatok száma megközelítette a 264 ezret. Továbbra is az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a helyzet, ahol 1 millió 200 ezer az igazolt fertőzöttek, és csaknem 74 ezer a halottak száma. Európán belül a halálozási statisztikákat már Nagy Britannia vezeti, ahol több mint 30 ezren veszették életüket. Ugyankkor Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is fokozatosan javul a helyzet, egyre többen gyógyulnak meg.


Reader's opinions

Leave a Reply