Koronavírus-körkép Európából - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Koronavírus-körkép Európából

Written by on 2020.11.02.

Stockholmban négy napra felfüggesztik az ingyenes otthoni koronavírus-tesztek kiszállítását a rendszer túlterheltsége miatt – közölték a svéd hatóságok. A skandináv ország lakosai nyár óta interneten rendelhetnek olyan ingyenes készletet, amellyel otthon is elvégezhetik a vírustesztet. Jelenleg csaknem 16 ezren várnak kiszállításra a svéd fővárosban. A jelentős számú megrendelés azonban nem érinti az egészségügyi ellátórendszerben a páciensek és a dolgozók, illetve az idősotthonok lakóinak tesztelését. 

Szükséghelyzetet vezetnek be Genf kantonban, mert a kórházak intenzív osztályai rövidesen megtelnek koronavírus fertőzöttekkel.

Németországban tavasz óta nem látott korlátozásokat vezetnek be. Mától bezárnak az éttermek, a mozik, a színházak és a sportlétesítmények. Az emberek csak a saját, és maximum 1 másik háztartás tagjaival tartózkodhatnak a szabadban.

Ausztriában holnaptól este 8 és reggel 6 óra között éjszakai kijárási tilalom lesz érvényben. Szinte az összes rendezvény elmarad. Az iskolák felső tagozataiban és az egyetemeken áttérnek a digitális oktatásra.


Reader's opinions

Leave a Reply