Koronavírus: húszra nőtt a halottak száma ma reggelre - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Koronavírus: húszra nőtt a halottak száma ma reggelre

Written by on 2020.04.01.

Már húsz halottja van a hazai járványnak, ma reggelre négyen vesztettek életüket, mind krónikus betegséggel is küzdöttek. A legfrissebb adatok szerint 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Negyvenen meggyógyultak, 15 ezernél is több tesztet végeztek el eddig.

Elérhetővé váltak az ország fertőzöttségi adatai megyénkénti bontásban. Ez alapján a fővárosban diagnosztizálták a legtöbb koronavírus-beteget, 232-őt, aztán Pest megye következik a sorban 98 regisztrált megbetegedéssel. A többi magyar megyében 20 vagy az alatti számú fertőzött van, kivéve Győr-Moson-Sopront és Szabolcsot, ahol 26 és 25 az igazolt betegszám ma reggel. Hevesben és Békésben van a legkevesebb felderített koronavírus-fertőzött, 3-3 fő.

Csaknem minden ötödik magyar a veszélyeztetett korosztályba tartozik a koronavírus járvány miatt – mondta a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője a közrádióban. Kovács Marcell elmondta: Magyarországon Budapesten, Nógrád- és Békés-megyében, a Dunántúlon és a déli részeken pedig Baranya-megyében, és a Balaton körül élnek főként idősebbek.

Egy nap alatt 10 százalékkal nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma a világban. A megbetegedettek száma reggelre majdnem 860 ezerre nőtt, eddig 42 ezernél is többen haltak meg a Covid-19 betegség miatt. Továbbra is Olaszországban a legmagasabb a halottak száma, de a legtöbb fertőzöttet, majdnem 190 ezret az USA-ban regisztrálták. A vírus már 180 országban van jelen a Johns Hopkins honlapja szerint.


Reader's opinions

Leave a Reply