Kormányinfó: üzemanyaghiány, benzinárstop, KATA keretemlés - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


Kormányinfó: üzemanyaghiány, benzinárstop, KATA keretemlés

Written by on 2022.06.17.

Nem jelenthető ki 100 százalékos bizonyossággal, hogy nem lesz üzemanyaghiány – mondta a MIniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint sok a bizonytalanság, de elegendő a tartalék és a kormány felelősen tudja tartani a benzinárstopot a tegnap meghosszabbított, október eleji időpontig. Azt is leszögezte, hogy ez a kormány szerint nem sérti a versenyt.

Közben lassan kétszer annyi az üzemanyag valós ára, mint amennyit ársapkával fizetni kell érte. Mától újabb három forinttal emelkedett a benzin piaci áron, így már átlépte a 800 forintos határt. A gázolaj ára 820 forint körül van – ha nincs magyar forgalmi.

Havi másfél millió forintra emelik a kata keretét, így éves szinten 18 millió forint bevételre lehet majd elég – ez szintén a kormányinfón hangzott el. Gulyás Gergely azt mondta, hogy ez a hagyományos kis egzisztenciák számára lesz továbbra is jó adózási forma, ilyenek az újságírók és a fodrászok, annak viszont véget szeretnének vetni, hogy bujtatott foglalkoztatásra használják fel a katázást a cégek. A változások január elsejétől lépnek majd életbe.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply