Kormányinfó: orvosi fizetések és városligeti építkezések, meg egy kis SZFE - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Kormányinfó: orvosi fizetések és városligeti építkezések, meg egy kis SZFE

Written by on 2020.10.01.

Meghosszabbítja a kormány határzárat, november elsejéig megmarad a korlátozás – mondta el a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a járvánnyal kapcsolatban azt is elmondta, hogy a számokból is látszik, hogy az egészégügyi rendszeren jelentős nyomás van, ez arra is ok, hogy az orvoskamarával folyó tárgyalást felújítsák, de döntés nem született róla a tegnapi ülésen. Az Operatív Törzs, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Orvosi Kamara ma egyeztet a javaslatról, a kormány is jelentős béremelést tervez.
Az Orvosi Kamara bruttó egymillió forintra emelné az orvosok fizetését és egy korábbi javasatukban büntetnék a hálapénz elfogadását, bizonyos összeg felett pedig azt is, aki azt adja.

A kormányinfón a Liget projektben érintett még el nem indított építkezések is szóba kerültek. Újságírói kérdésre Gulyás Gergely azt mondta, hogy a főváros beleegyezése nélkül nem kezdenek új építkezésbe.

A kormány csak az egyetemi költségvetési forrásokat biztosítja, az oktatásba nem szól bele – ezt szintén a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón az SZFE-ügy kapcsán. Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány tegnap döntött az Egyetem jövő évi támogatásáról, 3 milliárdban állapították meg a költségvetését, mert ez volt a Kuratórium kérése. Ez több mint kétszerese a Színház és Filmművészeti Egyetem eddigi költségvetésének.


Reader's opinions

Leave a Reply