Kormányinfó: nincs Pegasus ügy, van viszont 14 újabb delta variáns-beteg - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Kormányinfó: nincs Pegasus ügy, van viszont 14 újabb delta variáns-beteg

Written by on 2021.07.22.

Magyarország elleni támadásról beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely szerint a gyermekvédelmi törvény miatt nyitotta újra Brüsszel a helyreállítási tervről szóló vitát. Mint mondta a népszavazás azért indult, hogy segítsen megerősíteni a kormány pozícióját ebben a vitában. A miniszterelnök tegnap jelentette be, hogy öt kérdésből álló népszavazást kezdeményez.

A miniszter azt is megerősítette, hogy Magyarország a költségvetésből finanszírozza meg az uniós helyreállítási alapból várt összeget, szerinte korábban is ez volt a gyakorlat az uniós pénzek esetén.

A járvánnyal kapcsolatban Gulyas Gergely elmondta, hogy a népegészségügy újabb 14 esetben igazolta a delta variánst, így eddig összesen 23 főnél mutatták ki ezt a mutációt, két esetben pedig a gamma, vagyis a brazíliában azonosított variánst is. Mint mondta, ezek a variánsok jóva gyorsabban terjednek és agresszívebbek a korábbiaknál és csak az oltás nyújt ellenük védelmet.

Újságírói kérdésre az is elhangzott, hogy nincs jelentősége annak, hogy vett-e a Pegasus nevű kémszoftverből a magyar állam és ez egyébként sem nyilvános adat. Elismételte, hogy illegális megfigyelés itthon nem történt és azt mondta, hogy biztosan csak okkal hallgattak le bárkit idehaza.


Reader's opinions

Leave a Reply