Kormányinfó: május végére beoltanak minden regisztráltat, de ez nem lesz elég - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Kormányinfó: május végére beoltanak minden regisztráltat, de ez nem lesz elég

Written by on 2021.04.15.

Május végéig a már regisztrált összes jelentkező megkaphatja a koronavírus elleni oltást – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint az egészségügyi dolgozókkal és a katonákkal együtt ez mintegy négy és fél millió embert jelent a jelenlegi regisztrációs adatok alapján. A cél azonban a nyolcmillió beoltott, ezért indít népszerűsítő kampányt a kormány. 

Az iskolanyitásról a tárcavezető azt mondta, a konzultáció alapján az emberek a fokozatos újraindítást támogatják, ez az iskolákra is igaz. A bölcsődék eddig is működtek, most az óvodákat és az alsó tagozatokat indítják újra. Erről még ma részletes információt ad az  oktatásért felelős államtitkári. Gulyás gergely szerint az intézményvezetők engedélyezhetnek távollétet, de a tanárok az órában az iskolában megjelenteket tudják tanítani, alsósoknak nem lesz digitális oktatás.

Beszélt arról is, hogy mindegyik hazai vakcina védettséget ad, az oltottsági igazolványnak pedig négymilliós beoltottság után lehet nagyobb szerepe, akkor kapcsolhatnak hozzá jogosultságokat. 


Reader's opinions

Leave a Reply