Kormányinfó: május harmadika után jöhet a lazítás korlátozásokon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Kormányinfó: május harmadika után jöhet a lazítás korlátozásokon

Written by on 2020.04.23.

Május harmadikáig felkészül a tömeges járványveszélyre a kormány – mondta el a Miniszterelnökséget vezető minizster a kormányinfón. Gulyás Gergely szerint addig maradnak a korlátozó intézkedések, utána azonban a kormány újraindítaná a gazdaságot. MInt mondta a korlátozások a járvány lelassítását célozták és ezt a feladatot sikeresen teljesítették. Az érettségivel kapcsolatban az oktatási államtitkár szabadon dönthet a halasztásról, ha ezt indokoltnak látja. 

A kormányinfón szó esett a Samsung gödi bővítéséról is. A miniszter szerint azért minősítették át a cég területét különleges gazdasági övezetté. hogy minél előbb munkahelyeket tudjanak teremteni. A Samsung közép európa legnagyobb akkumulátorgyárát telepítené a Pest megyei település mellé, ezzel pedig több ezer munkahelyet hozhatnak létre. Hozzátette, hogy mintegy 51 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma a kijárási korlátozások bevezetése óta, ez szintén a munkahelyteremtés mellett szól.

A gödi beruházással kapcsolatban a kormány mintegy negyvenmilliárd forintos fejlesztésről döntött. Utat és közműveket építenek, ami képes lesz kiszolgálni a Samsung tervezett gyárát. A többi között új lehajtót kap a M2-es autópálya is.


Reader's opinions

Leave a Reply