Kormányinfó: egy júniusi lakodalom már biztos - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Kormányinfó: egy júniusi lakodalom már biztos

Written by on 2021.05.13.

A beoltottak számától függetlenül lehetnek lakodalmak május végétől – mondta a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint ugyan a május 28-i dátumig elérjük az ötmillió beoltottat, de ha mégsem, a lakodalmakat akkor is meg lehet tartani.
Gulyás Gergely szerint a temetésekre vonatkozó könnyítések csak valóban ötmillió oltott felett jöhetnek. Szerinte jól halad az oltási program, de szerinte azért látható némi lassulás, mert sokan vannak, akik válogatnak, erről mindenki szabadon dönthet. Május végére vélhetően így is elérjük az ötmilliót – tette hozzá.

A kormányszóvivő azt mondta, hogy júniustól indulhatnak a gyerektáborok.
Szentkirályi Alexandra a hamarosan applikációban is megjelenő védettségi igazolványról is beszélt. MInt mondta, ez egyszerűbbé teszi az oltottság igazolsáást és több adatot is tartalmaz, mint a kártya,

A kormányinfón elhangzott az is. jövő héttől azok a magyar állampolgárok is megkapják a védettségi igazolványt, akik az Európai Unió, a NATO, és az OECD országaiban, illetve Oroszországban vagy Kínában kapták meg a koronavírus elleni oltást.


Reader's opinions

Leave a Reply