Kormányinfó: Beszüntethetik a légiközlekedést Kína és Magyarország között - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Kormányinfó: Beszüntethetik a légiközlekedést Kína és Magyarország között

Written by on 2020.01.30.

Leállíthatják a Kína és Magyarország közötti repülőjáratokat az elkövetkező napokban- közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a Kínából érkező árukkal kapcsolatban egyelőre nincs terv, de azonnal el kell készíteni a tájékoztatási csomagot. Jelenleg gazdasági hatása nincs a vírusnak, de a turizmust láthatóan visszaveti. A turistaforgalom öt szézalékát adták tavaly a kínaiak ebben az időszakban.

Kínában 170-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma. Kínán kívül több mint 20 országban tudnak már fertőzött betegről. Európában tíz ember szervezetében mutatták ki a kórokozót: Finnországból, Lappföldről jelentettek egy beteget, ötöt Franciaországban, négy másikat Németországban kezelnek.

Az index arról ír, hogy az Egészségügyi Világszervezet órákon belül kihoirdetheti a globális egészségügyi vészhelyzetet. A múlt heti WHO-ülésen nagyjából egyenlő arányban foglaltak állást a szakértők a vészhelyzet bevezetése mellett és ellen. Tegnap azonban már azok a hangok kezdtek felülkerekedni, amelyek szerint hiba volt elmulasztani ezt a döntést már a múlt héten.

Magyarországon nincs beteg, de a Semmelweis Egyetem arra hívja fel a figyelmet, hogy gyakran és mindenhol mossunk kezet – szappannal. Ugyanis jelenleg a gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása az egyetlen hatékony védekezési mód a koronavírussal szemben.


Reader's opinions

Leave a Reply