Kormányfő: két kisgyerek is lélegeztetőn van - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Kormányfő: két kisgyerek is lélegeztetőn van

Written by on 2021.04.16.

A fokozatosság miatt nyitnak az alsó tagozatok és az óvodák hétfőn – mondta el a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint az Egészségügyi Világszervezet szerint is az iskolákat kell utoljára zárni és először nyitni, de a közvélemény mindig megosztott a nyitáskor. Szerinte van lehetőség arra, hogy aki otthon tartaná a gyerekét, az megtehesse. A kormányfő szerint akiket a vírus halálosan megbetegíthet, azokat nagyrészt beoltották. Szerinte aki nem kér oltást, az előbb-utóbb megbetegszik.

241 áldozata van a járványnak és tovább csökkent a kórházban lévők száma – ezt szintén a miniszterelnök közölte. Lélegeztetőgépen 1117-en vannak, Orbán Viktor elmondása szerint két 14 év alatti gyereket is lélegeztetni kell.
55 ezer embert oltottak be egy nap alatt, az első adagot így már 3 millió 145 ezer oltott van.
Május végére kint vagyunk a vízből a beoltottságban – így fogalmazott a miniszterelnök.

Arról is beszélt, hogy a jövő évi költségvetés az újraindítás költségvetése lesz és már dolgoznak rajta. Mint mondta 5000 milliárd forintot fordítanak majd a gazdaság újraindítására, és szerinte több új munkahely jön majd létre, mint amennyi megszűnt a járvány miatt és az ehhez rendelhető pénz is rendelkezésre fog állni. 


Reader's opinions

Leave a Reply