Kijev körül gyülekeznek a megszálló orosz csapatok - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Kijev körül gyülekeznek a megszálló orosz csapatok

Written by on 2022.03.07.

Az oroszok Kijev lerohanására készülnek az ukrán hadsereg szerint, amerikai tisztviselők pedig arról számoltak be, hogy már Szíriában toboroznak utcai harcosokat az ukrán főváros bevételéhez. Ennek ellenére a francia külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna meg fogja nyerni ezt a háborút – és egyre több szankciót vezetnek be a nyugati országok Oroszország ellen.

Tegnap sem sikerült a kimenekítés a dél-ukrajnai kikötővárosból Mariupolból, ahol 400 ezren rekedtek. Ukrán közlés szerint az orosz tüzérségi támadások miatt nem tudták kihozni a civileket a humanitárius folyosókon keresztül. Közben egyre többen követelik a tűzszünetet és a humanitárius folyosók létrehozását. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetében ismét repülési tilalmi övezet létrehozását kérte Ukrajna felett. 

Senki sem fenyegeti Oroszországot, de a NATO-nak meg kell mutatnia, hogy egysége megbonthatatlan, és megvédi szövetségeseit – jelentette ki a francia védelmi miniszter Romániában. A héten először érkeztek francia csapatok Romániába, ahol már kétezer amerikai katona is állomásozik. A Romániában alakuló új NATO-harccsoportba Franciaországon kívül Belgium, Lengyelország és Portugália is küld katonákat. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply