Két és félmillió oltottnál kezdődhet a nyitás - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Két és félmillió oltottnál kezdődhet a nyitás

Written by on 2021.03.19.

Még egy hétig legalább fennmaradnak a korlátozások – jelentette be a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint az enyhítések, az újraindítás középpontjában az oltási számok állnak. Fokozatos nyitásra kell számítani, de egyelőre kérdés, hogy mikor indulhat a folyamat. Mint mondta, az idősek teljes védettsége után jöhet el az első enyhítés ideje és utalt arra, hogy valószínűleg a beoltottak kaphatnak felmentést első körben. Húsvétra külön szabályozást ígért a miniszterelnök, miután a megnövekedő találkozásszám miatt ez különösen kockázatos a járvány szempontjából.

A kormányfő néhány járványügyi adatot is közölt, ez alapján újra csúcsot döntött az áldozatok száma, 213 embert veszítettünk egy nap alatt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy többen vannak kórházban, mint valaha és tovább nőtt a lélegeztetőn lévők száma, már
1174-en vannak. Az oltottak száma ma elérheti a másfél milliót. Az egészségügyi kapacitásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy bőségesen van szabad ágy és lélegeztetőgép, utóbbiból a kapacitás felét sem értük még el. AZt is hozzátette, hogy a kórházigazgatók szerint minden kórháznak van valamilyen gondja, de központi segítséggel meg tudják oldani.


Reader's opinions

Leave a Reply