Készenléti oltási rendszerrel is tízezer új embert oltottak egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Készenléti oltási rendszerrel is tízezer új embert oltottak egy nap alatt

Written by on 2021.06.15.

Mintegy tízezer első oltást adtak be az elmúlt egy napban és 57 új koronavírusost találtak. Pest megyében hatot, Budapesten pedig ötöt.

Tíz áldozata is volt országosan a hétfői napnak – írja a kormányzati tájékoztató. Már négyszáznál is kevesebben vannak kórházban, és egyre kevesebbeknek van szüksége gépi lélegeztetésre. Tegnaptól oltják a 12 év felettieket Pfizerral, de oltópontokból kevesebb üzemel, az egészségügy a készenléti oltási rendre állt át.
Az Európa bajnoksággal kapcsolatban azt írják, hogy a közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, tehát védettségi igazolvány nélkül is lehet szurkolni a teraszokon.

Európában jelenleg Magyarországon van a legkisebb esélye annak, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma kialakuljon, ha még többen beoltják magukat – mondta a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely Béla szerint az antitest-szint és a védettségi szint közötti összefüggést eddig semmilyen klinikai eredmény nem támasztotta alá, de felajánlotta, hogy ha valakinek nincsenek antitestjei a két oltást követően, akkor őt a Semmelweis Egyetemen – a kapacitásuk mértékéig – egy speciális teszttel ingyen megvizsgálják.


Reader's opinions

Leave a Reply