Jönnek az akciócsoportok, láthatóak lesznek a járvánnyal érintett oktatási intézmények - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Jönnek az akciócsoportok, láthatóak lesznek a járvánnyal érintett oktatási intézmények

Written by on 2020.09.21.

Újra felállítják azokat az akciócsoportokat, amelyek a tavaszi védekezés során már sikeresen működtek – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban. A kormányfő hangsúlyozta: ez lesz majd az a testület, amely az operatív törzs javaslatait formázza meg a kormány számára, azért, hogy döntések születhessenek.

Hétfőtől az oktatási intézményekről is közölnek adatokat, így tudni lehet majd, hogy hány iskola vagy óvoda érintett valamilyen korlátozásban – mondta el az országos tisztifőorvos az Operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Eddig húsz óvodában és hat iskolában rendeltek el idehaza rendkívüli szünetet koronavírus megbetegedés miatt. A hivatalos tájékoztatás szerint az Operatív Törzs ezeken felül 186 intézményben döntött tantermen kívüli, digitális oktatás bevezetéséről. Ez a legtöbb esetben csak egy-egy osztályt, de 9 helyen a teljes iskolát érintette.

Müller Cecília kiemelte azt is, hogy mostantól 14-ről 10 napra csökkentik a kötelező karantént, mert ennyi idő alatt biztosan megjelennek a tünetek, ha valaki beteg. Arról is beszélt, hogy aki hatósági házi karanténba került, mert bizonyítottan pozitív személy szoros kontaktja volt, nem szabadulhat a karanténból két negatív PCR-teszttel, viszont a külföldről hazatérők esetében elég a két negatív teszt.


Reader's opinions

Leave a Reply