Javulnak a járványügyi adatok, nem túl tempós az oltás - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Javulnak a járványügyi adatok, nem túl tempós az oltás

Written by on 2021.05.17.

Harmincnyolc áldozata és 428 új fertőzöttje van a járványnak idehaza a ma reggeli adatok szerint. Nagyon alacsony a pozitív tesztek aránya is, kézben tartottnak tűnik a járvány. A kórházban ápoltak száma a tavaly október végi szintre csökkent, lélegeztetőgépre is egyre kevesebb beteg szorul. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi felelőse szerint a harmadik hullám lecsengése látható az adatokon.

Negyvenezer embert oltottak be egy nap alatt az első adag vakcinával, jelenleg több mint 4 millió hatszázezer beoltott van idehaza. A magyar oltási igazolványokat egyre több országban elfogadják, de Ausztriában a Szputnyikkal és a Sinopharmmal oltottak nem kaphatnak zöld könyvet, csak az unióban elfogadott vakcinával oltottak. Nagy Brittaniában továbbra is karantén is vár a magyar beutazóra.

A koronavirus.gov.hu azt is írja, hogy már letölthető a vakcinaigazolvány kiváltására működő applikáció, de még tesztüzemben működik. A mobilos alkalmazásban több információ szerepel, mint a plasztikkártyán és folyamatosan frissülni fognak a benne található adatok.


Reader's opinions

Leave a Reply