Járványhelyzet szerdán - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járványhelyzet szerdán

Written by on 2020.07.08.

Öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4210 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Negyedik napja nincs halálos áldozata a járványnak idehaza, az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is újra csökken.

Tömeges fertőzés volt egy mezőkövesdi iskolában és lapinformációk szerint egy sátoraljújhelyi táborban is találtak fertőzötteket. AZ iskola tanárai valószínűleg egy értekezleten kapták el a fertőzést, 21 ember tesztje lett pozitív, közülük hármat kórházban ápolnak. A népegészségügyi központ ezzel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy továbbra is be kell tartani a járványügyi szabályokat. Hangsúlyozzák: kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába vagy menjenek közösségbe, és továbbra is fontos tartani a védőtávolságot.

Megközelíti a 12 milliót az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma világszerte. Eddig több mint félmillióan meghaltak, de csaknem 7 millióan meggyógyultak. Napról napra újabb koronavírus gócpontok alakulnak ki. A legtöbb fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban, Brazíliában és Indiában van. Egyre több országban szigorítanak ismét. Ausztráliában 5 millió ember került vesztegzár alá, de kijárási korlátozást vezettek be Spanyolország egyes részein is.


Reader's opinions

Leave a Reply