Járványhelyzet kedden: 851 új fertőzött és nyolc áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

JELENLEGI MŰSOR


Járványhelyzet kedden: 851 új fertőzött és nyolc áldozat

Written by on 2020.09.29.

Nyolc újabb áldozata és 851 új fertőzöttje van a koronavírus-járványnak Magyarországon. A legtöbb új pozitív teszt, 287 budapesti, a második legtöbb, 124 Pest megyei, de minden megyében nőtt a fertőzöttek száma. Az elvégzett kicsit több mint hétezer teszt 12 százaléka, minden nyolcadik lett pozitív, ami azt mutatja, hogy keveset tesztelünk. Az ismert aktív fertőzöttek száma majdnem eléri a húszezret, 750-nél is több ember van kórházban. 

Mindenkitől együttműködést kér a csütörtökön kezdődő iskolai testhőmérséklet-méréssel összefüggésben a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Azt a gyereket, akinél 37,8 foknál magasabb testhőmérsékletet mérnek, elkülönítik, és kis idő múlva ismét megmérik a lázát. Horváth Péter elmondta azt is, hogy ha valamelyik intézményben felvetődik a koronavírus gyanúja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja ki, hogy kell-e más munkarendet elrendelni az adott iskolában.

A friss adatok szerint jelenleg 26 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 126 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt. 


Reader's opinions

Leave a Reply