Járványhelyzet a határon túl - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

LÉLEKSZÖRF

12:00 14:00

JELENLEGI MŰSOR

LÉLEKSZÖRF

12:00 14:00


Járványhelyzet a határon túl

Written by on 2021.02.22.

Március nyolcadikától fokozatosan enyhíthetnek a járványügyi korlátozásokon Angliában – közölte a brit miniszterelnök. Boris Johnson előzetes tájékoztatása szerint a nyitás első lépéseként a diákok visszatérhetnek az iskolákba. A kormányfő ma délután tájékoztatja a korlátozások feloldásának menetrendjéről a londoni alsóházat, este pedig nyilvánosan is bejelenti azokat.

Izraelben lassan visszatér az élet a megszokott medrébe. Kinyitottak a múzeumok, a plázák, a szállodák és az edzőtermek is. Ezeket azonban csak azok látogathatják, akik rendelkeznek egy úgynevezett zöld jelvénnyel, amely igazolja védettségüket. Márpedig Izraelben egyre többen védettek, hiszen a lakosságnak csaknem a fele már megkapta legalább az első adag vakcinát, harmada pedig már a másodikat is.

Közben az amerikai egészségügyi főtanácsadó szerint nem kizárt, hogy az Egyesült Államokban még 2022-ben is kötelező lesz a maszkviselés. Anthony Fauci azt mondta, hogy ez még akkor is reális forgatókönyv, ha a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat enyhíti majd az Egyesült Államok. Az ország lakosságának alig több mint 5 százalékát oltották be eddig a vakcina mindkét adagjával. Eddig félmillió ember halálát okozta a vírus az USÁ-ban. 


Reader's opinions

Leave a Reply