Járványgóc lehet Budapestből #maradjotthon - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00

JELENLEGI MŰSOR

CSALÁDI MANNA

07:00 11:00


Járványgóc lehet Budapestből #maradjotthon

Written by on 2020.04.07.

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat – erre hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a napi tájékoztatón. Itt kiderült, hogy már több mint 15 ezer ember van hatósági karanténban, ezek negyede fővárosi vagy Pest megyei. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagyon megugrott a fertőzöttek száma. 73 új beteget regisztráltak egy nap alatt, ezzel 817-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. Kilenc újabb beteg halt meg, ezzel már 47 áldozata van a járványnak. Ennyi új beteget és halálesetet a vírus megjelenése óta nem közölt a reggelente frissülő portál. 

A területi adatok szerint Fejér megyében emelkedett leginkább a fertőzöttek száma, 15 új esettel majdnem a duplájára. Továbbra is Budapesten és Pest megyében van messze a legtöbb igazolt eset. Az országos tisztifőorvos szerint itt a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy berobban a járvány. A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy vegye komolyan a járványügyi intézkedéseket, mert azzal tudjuk leginkább megvédeni egymást, ha otthon maradunk. 

Az operatív törzs tájékoztatója alapján viszont Budapesten szegik meg a legtöbben a kijárási korlátozást. Kiss Róbert hangsúlyozta, hogy továbbra is szigorúan ellenőrzi a rendőrség a házi karanténban lévőket és a kijárási korlátozások betartását. 


Reader's opinions

Leave a Reply