Járvány: újra 8400 fertőzött és több mint száz áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: újra 8400 fertőzött és több mint száz áldozat

Written by on 2021.11.12.

Mintha beállt volna a járvány egy magas fordulatra, újra majdnem 8400 az új fertőzöttek száma és ismét bőven száz feletti áldozatot szedett egy nap alatt a kór. Lassan közelítünk a százezer aktív fertőzött felé, jóval több mint ötezer ember szorul kórházi kezelésre és minden tizedik közülük lélegeztetőre kerül. Az első adag oltások továbbra is jobban fogynak, mint eddig, mintegy ötezren kaptak vakcinát, ebben benne lehet az állam által elrendelt kötelező oltás hatása is. 

A kormányzati tájékoztató azt is írja, hogy mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség – minden vakcina esetében – néhány hónap elteltével gyengül.

Jelentősen megnövelt létszámmal készül az egészségügy az oltási akcióhétre. Erről a Semmelweis Egyetem rektora beszélt a köztévében. Merkely Béla emlékeztetett arra, hogy november 22. és 28. között előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is várják az embereket a kórházi oltópontokon. Hangsúlyozta: a járvány negyedik hullámát az oltásokkal lehet megfékezni.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply