Járvány: újra 12 ezer fölött a fertőzöttek száma, egyre több az áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: újra 12 ezer fölött a fertőzöttek száma, egyre több az áldozat

Written by on 2021.11.25.

Csak kicsivel lett kevesebb új fertőzöttje a tegnapi rekordadatnál a járványnak ma reggelre, a járvány gyorsabban terjed, mint a harmadik hullám idején. Az áldozatok száma 180 fölé nőtt a legfrissebb jelentés szerint. Nő a kórházban és a lélegeztetőn lévők száma, de a növekedés lassult. Minden tizedik kórházi ápoltat lélegeztetni kell.
Ugyanakkor nagyot nő a beoltottak száma is, az oltási akcióhéten tegnap is majdnem 15 ezren döntöttek úgy, hogy beoltatják magukat és majdnem 110 ezren a harmadik adag vakcinát is felvették egy nap alatt.

Közben hamarosan újra tesztelnek a háziorvosok, több mint félmillió antigéngyorstesztet biztosít a kormány, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. Az orvosok ezzel szűrhetik ki a kovidosokat azok közül, akik légúti panaszokkal érkeznek. Már a múlt hónapban is érkezett gyorsteszt a praxisokba, akkor mintegy 800 ezer darab.

Az előző héten több mint 12 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint a legtöbb beteget a 15 és 34 év közötti korosztályból jelentették. Közölték azt is, hogy az elmúlt hetekben vizsgált több mint 300 mintában nem igazoltak influenzavírust.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply