Járvány: száznál is több a halott egy nap alatt idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Járvány: száznál is több a halott egy nap alatt idehaza

Written by on 2021.11.04.

Nagyon meglódult a járvány, száznál több halottja és majdnem 6300 új igazolt betege van idehaza. A tesztek közül majdnem minden harmadik pozitív. Korábban kiderült, hogy A reprodukciós ráta, vagyis az a szám, ami megmutatja, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, jelenleg nálunk a legmagasabb a világon. A szennyvízadatok további erősödést jeleznek a járványban. 

Majdnem kétszázan kerültek egy nap alatt kórházba, a lélegeztetőn lévők száma stagnál. MIntha az oltási kedv is növekedne, majdnem négyezer új oltottat jelentett a koronavírus.gov.hu. 

Újabb kórházakat vontak be idehaza a járványügyi ellátásba, olyan sok a beteg. Eddig a centrumkórházak Covid-osztályai fogadták a betegeket, de a fertőzés gyors terjedése miatt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője elrendelte, hogy az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell koronavírus-fertőzötteket. A könnyű és középsúlyos esetek maradnak a városi kórházakban. A Népszava úgy tudja, hogy a kiskunhalasi mobil járványkórházat még nem nyitották újra.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply