Járvány: rekordon a napi új fertőzöttek száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: rekordon a napi új fertőzöttek száma

Written by on 2021.11.24.

Több mint 12 és félezer új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt, ez abszolút rekord a járvány kitörése óta. Minden harmadik megvizsgált ember tesztje pozitív lett. Emellett továbbra is nagyon magas a halálozás, újra több mint 170 áldozatot jelentett a kormányzati tájékoztató ma reggelre. A közzétett adatok alapján ugyanakkor alig emelkedett a kórházban ápoltak száma, a napi száz fölötti új ápolt helyett ma csupán 10-et jelentettek. 6840 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 664-en vannak lélegeztetőgépen.

Újabb 14 ezer ember olttatta be magát tegnap az akcióhét második napján és több mint százezer harmadik oltás is fogyott. Hétfőn és kedden összesen közel 256 ezer oltást adtak be, miután regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet menni egész héten az oltópontokra.

Jelenleg négy budapesti és egy Pest megyei helyszínen teljesítenek szolgálatot itthon szűrőbuszok a koronavírus-fertőzések kimutatására – írja a házipatika.hu. A Magyar Vöröskereszt közép-magyarországi járványügyi koordinátora a lapnak azt mondta, hogy a buszok jelenleg Csepelen a Deák Ferenc téren, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. termináljának parkolójában, a Budapest Sportarénában, valamint a Kútvölgyi Kórház parkolójában működnek. Csütörtökönként egy Pest megyei helyszínen, Monoron is megjelenik egy jármű. A hétfőtől szombatig működő szűrőbuszok egyenként átlagosan napi 3-400 fertőzésgyanús eset tesztelését végzik.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply