Járvány: rekord sok az új fertőzött, a halálozásokban is szomorú heti csúcs állt be - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: rekord sok az új fertőzött, a halálozásokban is szomorú heti csúcs állt be

Written by on 2021.11.19.

Rekordszámú, majdnem 11300 új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt, minden ötödik teszt pozitív lett, erősen terjed a járvány. 135 áldoztatot is jelentett a koronavirus.gov.hu. Naponta átlagosan száznál többen kerülnek kórházba, több mint hatezer egyszáz ember szorul kezelésre és minden tizedik beteget lélegeztetni kell. Hajszálpontosan 5000 embert oltottak be egy nap alatt első adag vakcinával, a harmadik oltás száma eközben ötvenezerrel nőtt. 

Holnaptól kötelező a maszk a zárt terekben, a vendéglátásban a pincér viseli majd. Az oktatási intézmények maguk dönthetnek a maszk kötelezőségéről – megtiltani viszont nem lehet a viselését. 

Nyakig vagyunk a negyedik hullámban, a neheze csak ezután kezdődik – így fogalmazott a miniszterelnök a közrádióban. Orbán Viktor szerint drámai a helyzet és mindenki, aki nincs beoltva, az a többiekre nézve is veszélyt jelent. Úgy vélte, hogy a baj oka az, hogy nincs mindenki beoltva. Arról is beszélt, hogy a kiskunhalasi járványkórházat akkor nyitják ki, ha kelleni fog, bármelyik nap megindíthatják, ha szükség lesz rá, de szerinte egyelőre erre nincs szükség. Azt is elmondta, hogy újra tilos felmondani az egészségügyben és a rendvédelmi szerveknél. 

Alapvető fontosságú adatokat tartott vissza az Országos Kórházi Főigazgatóság a járvánnyal kapcsolatban – mondta ki a Fővárosi Törvényszék. Az elsőfokú ítélet szerint a hivatalnak ki kell adnia napokra és kórházakra lebontva, hogy mennyi covidos beteget ápoltak intenzív és nem intenzív osztályon tavaly szeptembertől idén márciusig – írja a 444.hu. 

Európaszerte romlik a járványhelyzet, ezért több ország is szigorításokra készül. Németországban drámai a helyzet: egy nap alatt 65 ezer ember fertőződött meg – sosem volt még ilyen magas ez a szám a járvány kitörése óta. Belgiumban is rekordot döntött az új esetek száma, szombattól kötelező a maszkviselés és otthoni munkavégzést rendeltek el.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply