Járvány: napi százzal nő a kórházi ápoltak száma, hatezerrel a betegeké - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Járvány: napi százzal nő a kórházi ápoltak száma, hatezerrel a betegeké

Written by on 2021.11.08.

Naponta több mint százan kerültek kórházba a hétvégén a járvány miatt, csaknem négyezer embert kell ápolni és négyszáz fölött van a lélegeztetettek száma. Kétszáznál is több halottja volt a járványnak az elmúlt három napban – számolható ki a kormányzati tájékoztatóra felkerült hétvégi összesített adatokból. Összesen majdnem 18 ezer az új fertőzöttek száma, ez továbbra is napi csaknem hatezer pozitív tesztet jelent. A tesztek között nagyon magas a pozitívak aránya, szinte minden ötödik vizsgálat pozitív. 

Az oltással továbbra is lassan haladunk, átlagosan két és félezren oltatják be magukat, bár a hétvégi adathoz képest most növekedés látszik.  A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány oltási kampányt indít, de csak a hónap végén. Ekkor időpontfoglalás nélkül lehet megjelenni az oltópontokon. 

Nem lesz kötelező oltás egyelőre a MÁV-nál és a Volánnál, de két nap pótszabadságot kapnak a csoport dolgozói, ha a hónap végéig beoltatják magukat. A csoportszintű érdekegyeztető tanács döntött így, a kötelezőség helyett ezzel az ösztönző lépéssel próbálnak minél több munkatársat rábírni a védőoltások felvételére – írja a Népszava.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply