Járvány: napi kilencezerrel nőtt a fertőzöttek száma hétvégén - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Járvány: napi kilencezerrel nőtt a fertőzöttek száma hétvégén

Written by on 2021.11.22.

Az elmúlt három napban összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 025 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 847 992 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

Kígyózott a sor a Szent Imre kórház előtt az oltópont nyitásakor – írja az index egy olvasói észrevétel alapján. A 11. kerületben annyian vennék fel az oltást, hogy már háromnegyed hétkor az épületen kívül állt a sor vége. A hvg az Uzsoki utcai kórház előtt fotózott hosszú sort a várakozókból.

A Semmelweis Egyetem tegnap közölte, hogy újabb oltópontot is nyit, a Külső Klinikai Tömbben is várják az akcióhéten az oltakozni vágyókat. A Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Sinopharm, és a Janssen vakcinái lesznek elérhetők.

A kormány erre a hétre oltási akcióprogramot hirdetett, regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet felvenni az első, második vagy akár a harmadik adag oltást is. Okmányok és esetleges igazolások a korábbi oltások szükségesek és figyeljenek arra is, hogy maszk nélkül nem lehet bemenni zárt térbe.

Nem fog javulni a következő hetekben a járványhelyzet, mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa az ATV-ben. Szlávik János szerint sok a beteg, a Centrumkórház intenzív osztálya megtelt, éjt-nappallá téve dolgoznak, itt az ápoltak 80-90 százaléka oltatlan. Éppen ezért elképzelhető, hogy további intézkedésekről kell majd dönteni, a járványt ugyanis csak az oltással és a korlátozó intézkedések együttesével lehet letörni.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply