Járvány: mintha enyhülne néhány mutatóban - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: mintha enyhülne néhány mutatóban

Written by on 2021.12.09.

Arányaiban kevesebb lett a pozitív teszt a mai jelentésben, minden ötödik vizsgálat talált beteget, így kicsivel több mint 7300 új fertőzöttet jelentett a kormányzati tájékoztató oldal. 215 áldozata volt a járványnak egy nap alatt, ez továbbra is Európa legrosszabb lakosságarányos adata. Kevesebben vannak kórházban és lélegeztetőn is mint egy nappal korábban. Mintegy 4 és félezren döntöttek a védőoltás mellett.

Már lehet regisztrálni az 5-11 évesek oltására. A gyermekek a koronavírus elleni vakcinát kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál kaphatják majd meg, várhatóan a jövő hét közepétől. A kijelölt helyszínekre néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót is. Időpontot azok a szülők igényelhetnek, akiknek már van érvényes regisztrációjuk.

Erősebb lehet az idei influenzaszezon – írja a Magyar Nemzet. A lapnak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának nyugalmazott vezetője nyilatkozott, aki szerint a tavaly elmaradt influenzaszezon, az enyhébb járványügyi intézkedések, valamint az újonnan megjelent influenza-vírustörzsek okozhatnak akár kétszer annyi fertőzést, mint korábban. Ócsai Lajos szerint általában a magyar lakosság 15-20 százaléka fertőződik meg az influenzavírussal, de tavaly ez az arány gyakorlatilag nulla volt, idén viszont 30-40 százalékos átfertőzöttséget várnak. A múlt héten egyébként mintegy 13 ezer ember ment orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de a vírust magát továbbra sem mutatták ki – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply