Járvány: minden hatodik beteg oltott a kórházakban, néhány iskolában maszkot húzatnak a diákokkal - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: minden hatodik beteg oltott a kórházakban, néhány iskolában maszkot húzatnak a diákokkal

Written by on 2021.10.12.

455 új fertőzöttet és 17 áldozatot jelentett a koronavirus.gov.hu ma reggel. A kórházban és a lélegeztetőn lévők száma is nőtt, de alig kétezezren vannak az új oltottak. A Tudományos Akadémia tegnap az oltások ugrásszerű növekedését szorgalmazta és a maszkviselés fontosságára hívta fel a figyelmet az emelkedő járványszámok miatt. 

Öt nem oltottra jut egy oltott a kórházakban – írja a portfolio a hatvani kórház tapasztalataira alapozva. Hivatalos adat nincsen arról, hogy mennyi oltott betegszik meg a járványban, de a lap megkérdezte Zacher Gábort, aki szerint az intenzív osztályokon húsz százalék alatti az oltottak száma. 

Egyre több iskolában újra kötelező a maszkviselés – írja az Eduline oktatási portál. A lap szerint a fővárosban az első szigorítást a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikuma vezette be, ahol csak a büfében és a menzán lehet levenni a maszkot az étkezés idejére, de Pécsett már egy szeptember eleji fertőzési hullám után bevezették a maszkhasználatot. Egyre több iskolában kerülnek karanténba diákok egy-egy fertőzött osztálytárs miatt. 

Rosszul érintette a járvány az oktatást, nagy a lemaradásuk a diákoknak az online tanítás miatt – mondta el a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke egy rádióinterjúban. Gosztonyi Gábor szerint ezt idén év elején kell pótolniuk a tanároknak. Az érdekvédők vezetője arról is beszélt, hogy az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben, a tavalyi év végéig a hivatalos adatok szerint 140 tanár halt meg. Beszélt a bérrendezésről is, diplomás minimálbért szeretnének a tanároknak. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply