Járvány: megindult a fertőzés az országban, Romániából ide hoznák a súlyos koronavírusosokat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Járvány: megindult a fertőzés az országban, Romániából ide hoznák a súlyos koronavírusosokat

Written by on 2021.10.07.

Hat áldozata és csaknem 840 új azonosított fertőzöttje van a járványnak idehaza – közölte a friss adatot a koronavirus.gov.hu. Az elvégzett tesztek közül egyre nagyobb arányban vannak a pozitívak, öt százalék fölötti az érték. Hirtelen jóval hatszáz fölé ugrott a kórházban és lélegeztetőn lévők száma is, a százat közelíti. Alig kétezer embert oltottak be egy nap alatt. Az első nagy oltási hullám óta, amikor elérhetővé váltak a vakcinák stagnál az oltási hajlandóság, az elmúlt négy hónapban kevesebb ember kapta meg az első oltását, mint májusban húsz nap alatt. 

Közben a Semmelweis egyetem rektora szerint gyakorlatilag minden oltatlan el fogja kapni a betegséget, mert a koronavírus delta-variánsa rendkívül fertőzőképes és gyorsan terjed.  Merkely Béla egy rádióinterjúban beszélt erről és arra is kitért, hogy a járvány negyedik hulláma várhatóan kevésbé terheli majd meg az egészségügyi ellátórendszert, mint az előző kettő. 

Magyarországi kórházakban ápolnák a román járvány betegeit – írja az index. A szomszédon Románia korábban nemzetközi segítséget kért, az egyeztetések jelenleg arról folynak, hogy a határmenti falvakból hoznák át Magyarországra a súlyos betegeket. A román betegek magyarországi ellátására korábban a külgazdasági és külügyminiszter már  felajánlást tett.

Úgy tudni, hogy tegnap az Arad Megyei Sürgősségi Kórház már élt is az ajánlattal.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply