Járvány: már negyvenezer halottja van a kórnak idehaza - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Járvány: már negyvenezer halottja van a kórnak idehaza

Written by on 2022.01.11.

Minden harmadik teszt pozitív lett az elvégzettek közül, másfélszer annyi az új fertőzött, mint egy hete ilyenkor. Az áldozatok száma átlépte a negyvenezret – olvasható ki a koronavirus.gov.hu frissen közzétett adataiból. A főváros és Pest megye mellett, Békésben, Győr környékén és Csongrád megyében duplázódott átlagosan egy hét alatt a járvány intenzitása.

Nagyon meredeken fut fel az ötödik hullám, Budapesten már el is érte a negyedik hullám csúcsát, annyi új fertőzöttet találtak a fővárosban A kórházban ápoltak száma stagnál, 69 áldozatot jelentett a kormányzati tájékoztató. Mintegy kétezer oltást adtak be hétfőn eddig be nem oltott embernek idehaza. 

Világszerte rekordokat dönt az új koronavírus fertőzöttek száma az omikron variáns terjedése miatt. Az Egyesült Államokban egy nap alatt ismét több mint 300 ezer új fertőzöttet azonosítottak, Ausztráliában pedig az eddigi összes fertőzött felét, félmillió embert a múlt héten diagnosztizálták. Izraelben több mint 21 ezer új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt, amire korábban még nem volt példa a hazánknál alig kevesebb lakosú országban. A Magyarországgal szomszédos államok közül Szerbiában emelkedik gyors ütemben a fertőzöttek száma, két hét alatt csaknem megtízszereződött.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply