Járvány: majdnem kétszáz halott egy nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 20:00


Járvány: majdnem kétszáz halott egy nap alatt

Written by on 2021.11.30.

Majdnem kétszáz halottja van a járványnak egy nap alatt, feleannyi tesztből pedig feleannyi fertőzöttet szűrtek ki, mint az elmúlt napok átlaga: ez alapján 195 áldozatot és majdnem 6400 pozitív tesztet jelentett a kormányzati tájékoztató. A lélegeztetőn lévők jelentett adata tovább csökkent, tegnaptól csak a nagyon súlyos esetek számát közli az összes lélegeztetett helyett a koronavirus.gov.hu. Kórházban majdnem 7600 embert ápolnak. Alábbhagyott a lendület az oltási akcióhéten, tegnap mintegy öt és félezren döntöttek az oltás mellett. Korábban tízezer körül volt az új oltottak száma az akcióhéten.

A regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltás lehetőségét a kormány egy héttel meghosszabbította és azt is bejelentették, hogy több oltási akcióhetet is terveznek, hogy enyhítsék az esetleges ötödik hullámot. Közben újabb katonákat vezényeltek a kórházakba. Segítségükkel tehermentesíteni lehet a kórházi dolgozókat. Jelenleg 95 helyszínen, mintegy 870 honvéd vesz részt a betegirányításban, az oltópontok adminisztrációs, logisztikai feladataiban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint idehaza még nem bukkant fel az omikronnak keresztelt új koronavírus-variáns, de az MTI azt írja, hogy Ausztriában, Portugáliában és Skóciában valamint Csehországban is jelezték, hogy találtak ilyen mutációval fertőzött beteget.

Mától újra PCR-tesztet kell végeztetniük érkezésük után az Angliába utazóknak. Amíg az eredményre várnak, elkülönítésben kell maradniuk a tartózkodási helyükön. Az intézkedést elővigyázatosságból, az új, omikron nevű vírusvariáns miatt vezetik be, és egyelőre 3 hétig lesz érvényben.

Újabb cég fizet az oltásért idehaza a dolgozóinak. A Rossmann drogérialánc foglalkoztatottjai 60 ezer forint extra juttatást kapnak ha december 15-ig beoltatják magukat koronavírus ellen – írja a Világgazdaság. A döntés azokra is vonatkozik, akik már korábban megkapták az oltást, és azokra is, akik csak most jelentkeznek. A Rossmann összesen kétezer embert foglalkoztat Magyarországon.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply