Járvány: majdnem duplaannyi az új fertőzöttek száma, mint múlt hétvégén - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Járvány: majdnem duplaannyi az új fertőzöttek száma, mint múlt hétvégén

Written by on 2022.01.17.

Több mint 21 ezer új fertőzöttet találtak a hétvégén és 270 áldozata volt a járványnak idehaza – közölte a koronavirus.gov.hu. A fertőzöttek száma majdnem felével több, mint egy hete. A kórházban ápoltak száma kicsivel nőtt, de a lélegeztetőn lévőké csökkent.
15 ezer új oltottat jelentettek, több százezer harmadik oltás fogyott.

Már csak az új fertőzések ötödét okozza a delta variáns, az omikron dominánssá vált – véli a Semmelweis Egyetem rektora. Szakértők szerint az omikron enyhébb tüneteket okoz, de olyan gyorsan terjed, hogy túltelítődhetnek a kórházak. A szakdolgozói kamara szerint az egészségügyben szakemberhiány van, sokan távoztak a szektorból, a maradók pedig nagyon sokat túlóráznak. A kormány az oltás fontosságát hangsúlyozza, a védettségi igazolvány is oltási igazolvánnyá alakul, annak marad érvényes ez az irat, aki három oltást kapott.

Idehaza már több helyen elérhető a negyedik oltás is, amely különösen azoknak ajánlott, akiknek utolsó oltásuk óta legalább négy hónap eltelt és orvosuk indokoltnak tartja az újabb adagot – írja az MTI. A pécsi klinikán egy 102 éves férfi is megkapta a negyedik védőoltást, harmincadmagával.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply