Járvány: heti halálozási rekord felé közelítünk - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: heti halálozási rekord felé közelítünk

Written by on 2021.11.18.

Majdnem 10800 új fertőzöttet azonosítottak és újra magasan száz fölött van az áldozatok száma a hazai járványban. A kormányzati tájékoztató szerint nagyot ugrott a tesztek száma is, de így is majdnem minden negyedik pozitív. Több mint százan kerültek kórházba, az ápolásra szoruló mintegy hatezer ember közül minden tizedik ember lélegeztetőre kerül. Az oltási program lassan halad, jövő hétre regisztráció nélküli akciót hirdettek.

A Magyar Orvosi Kamara szerint drámai a helyzet az intenzív osztályokon, nem orvosból, hanem személyzetből van hiány. Azt írják, hogy ez a probléma alig látszik az egészségügyi szakmán kívülről, de a szabályozás is oka annak, hogy nagyon sokan halnak meg a lélegeztettek közül idehaza. A járvány harmadik hullámában tett nyilatkozatok alapján öt lélegeztetettből csak egy éli túl biztosan a súlyos fertőzést idehaza.

A be nem oltott tanárok közül minden ötödik visszautasítja az oltást.

Egy képviselőként is dolgozó dunakeszi intenzíves ápoló szerint az intenzívre kerülők több mint kilencven százaléka oltatlan.

Folyamatosan figyelik majd az oltópontok terheltségét a hétfőn kezdődő oltási akcióhéten. Ahol szükséges lesz, újakat nyitnak majd. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár a közmédiában megismételte: jövő héten, egészen vasárnapig bárki, regisztráció és időpontfoglalás nélkül kérheti a vakcinát. Országszerte 101 kórházban reggel 7-től este 7-ig várják majd azokat, akik beoltatnák magukat.

(lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply