Járvány: enyhe csökkenést rajzol az új betegek alakulása - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: enyhe csökkenést rajzol az új betegek alakulása

Written by on 2021.12.03.

Továbbra is tízezer fölött van a napi új fertőzöttek száma, de az elmúlt napokban folyamatos, lassú csökkenés látható a járvány terjedésében. Majdnem kétszáz halottja volt egy nap alatt a járványnak, ezzel összesen több mint harmincötezer áldozata van már a kovidnak idehaza. Valamelyest nőtt a kórházban és a lélegeztetőn, súlyos állapotban lévő betegek száma is. Hétezren vették fel az oltás első adagját és több mint ötvenötezren a harmadik oltást is beadatták egy nap alatt.

Korábban a miniszterelnök a közrádióban arról beszélt, hogy a következő hetekben minden településen szervez oltási akciónapot a kormány és mindenkit megkeresnek, akinél az eddigi tapasztalatok alapján csökkenni kezd a védettség szintje. Orbán Viktor azt mondta, hogy emailben, SMS-ben kérik majd az embereket, hogy vegyék fel a harmadik oltást, ugyanis szerinte nem mindenki tudja, hogy idővel csökken az oltások hatékonysága.

Tegnap derült ki, hogy a kormány a harmadik oltáshoz kötné a védettségi igazolványok érvényességét. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is bejelentette a kormányinfón, hogy még egy héttel meghosszabbították az oltási akcióhetet. Az öt év felettiek oltásához is megérkezik a vakcina, két hét múlva kétmillió adag speciális Pfizer jön Magyarországra.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply