Járvány: elkezdett emelkedni az új fertőzöttek száma - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Járvány: elkezdett emelkedni az új fertőzöttek száma

Written by on 2022.01.05.

Több mint 5200 új fertőzöttet találtak tegnap és 82 áldozata volt a járványnak egy nap alatt – közölte a koronavirus.gov.hu. Az új fertőzöttek száma nemcsak tegnaphoz képest ugrott meg, de másfélszerese a múlt heti ilyenkori értéknek is, a trendszerű növekedés pedig az ötödk hullám jele. A tesztek harminc százaléka lett pozitív, vagyis minden harmadik gyanús eset valóban kovidos. Kórházban és lélegeztetőn kevesebben vannak. Az új toltottak száma nem éri el a kétezret, de holnaptól újra oltási akció lesz. 

Országszerte készülnek már az újabb oltási akcióra. Holnap és pénteken délután, szombaton pedig már délelőtt 10 órától időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni vakcinát. A kórházi oltópontok mellett járásonként egy szakrendelőben is várják az embereket, és a háziorvosok is tartanak ilyen akciót. Közben újabb 48 ezer adag gyerekvakcina érkezett. Az 5 és 11 év közöttiek azonban továbbra is csak időpontfoglalással kaphatják meg az vakcinát.

Már jövő hétre várják az ötödik hullám berobbanását Budapesten – írja az index. A lap az ELTE járványügyi szakemberének előrejelzése alapján azt írja, hogy az omikron variáns a jövő héten a delta variáns csúcsát is meghaladja majd. A budapesti fertőzési adatokon már egy hete látszik a növekedés újraindulása, mostanra pedig néhány megyéből is újra egyre több fertőzöttet jelentenek. A szennyvizekben is emelkedni kezdett a vírusmaradék koncentrációja. 

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply