Járvány: duplaannyi a fertőzött mint tegnap, 30 áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: duplaannyi a fertőzött mint tegnap, 30 áldozat

Written by on 2021.10.20.

Majdnem duplaannyi az új fertőzöttek száma, mint egy nappal korábban. A ma reggeli jelentés szerint 1668 teszt lett pozitív és ehhez csak egy kicsivel kellett többet tesztelni. Harminc áldozata van egy nap alatt a járványnak és majdnem hatvanan kerültek kórházba. A lélegeztetettek száma enyhén növekedett. Az oltási programban két és félezer ember döntött úgy,hogy beoltatja magát, a harmadik oltást 21 ezren vették fel egy nap alatt. 

Hordjunk maszkot zárt helyeken és a tömegközlekedési eszközökön – ezt javasolja a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. Galgóczi Ágnes elmondta: itthon a fertőzések 99 százalékában a delta vírusvariánst mutatják ki, amelynek rövidebb a lappangási ideje, súlyosabb tüneteket okoz és gyorsabban is terjed, mint az eddigi variánsok.

Korábban a minisztériumi járványszakértő is a maszk viselésére figyelmeztetett. Oroszi Beatrix úgyfogalmazott, hogy ahol 80 százalék alatt van az oltottság, ott az embereknek el kell fogadniuk, hogy szükség lehet a maszkra, a távolságtartásra és a védettségi igazolványok használatára is a járvány visszaszorításához. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia is a maszkhasználat és a fokozott higiénia mellett érvelt. 


Reader's opinions

Leave a Reply