Járvány: alacsony hétfői adat mellett is heti rekord dőlt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00

JELENLEGI MŰSOR

MAGYAR ZENEI ÓRA

23:00 24:00


Járvány: alacsony hétfői adat mellett is heti rekord dőlt

Written by on 2021.11.23.

171 áldozata és több mint hat és félezer új fertőzöttje van a járványnak idehaza – írja a koronavirus.gov.hu. Az utóbbi egy hét adatai alapján a negyedik hullám a legerősebbnek látszik, korábban egy hét alatt ilyen sok fertőzöttet még sosem regisztráltak. Majdnem háromszáznyolcvannal nőtt a kórházi ápoltak száma, így már több mint 6800 ember szorul orvosi ellátásra. Tovább nőtt a lélegeztetőn lévők száma is, az ápoltak tizede van gépen. Többségük oltatlan.

Több mint 18 ezren oltatták be magukat első adag vakcinával az oltási akcióhét első napján, de legtöbben, 105 ezren a harmadik vakcináért érkeztek. Összesen 131 ezer oltás fogyott. Egész héten időpontfoglalás és regisztráció nélkül lehet érkezni a pontokra, a személyi okmányokra és maszkra van szükség csupán.

Közben egy friss felmérés szerint a teljes felnőtt népesség körében 12 százalék azok aránya, akik azt mondták, hogy biztosan nem fogják beoltatni magukat egyszer sem. A 30-39 évesek körében ez az arány már 23 százalék – állítja az IDEA Intézet.

Egymás után szigorítanak az iskolák – írja az Eduline.hu. Egyre több általános és középiskolában teszik kötelezővé a maszkviselést. Van, ahol csak a folyosókon kell viselni, máshol a saját tantermükben sem vehetik le a maszkot a diákok. Sok általános és középiskolában lemondták a nyílt napokat és a hagyományos fogadóórákat is.

Közben december elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írja a telex az emberi erőforrások miniszterének határozata alapján. A járványban az iskolai osztályok és óvodák csoportjainak csaknem négy százaléka érintett – ezt a köznevelési államtitkár mondta egy tévéinterjúban. Maruzsa Zoltán elmondta azt is, ez az óvodai csoportoknál szünetet jelent, az alsóbb évfolyamoknál – ahol az oltás még nem lehetséges – digitális oktatást, a felsőbb évfolyamoknál pedig csak az oltatlanoknak kell vállalni a karanténkötelezettséget. Szerinte ha az unióban is engedélyezik az öt év felettiek vakcinálását, újra lesz kampány az iskolákban.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply