Járvány: a negyedik hullám legmagasabb halálozási adata a ma jelentett - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Járvány: a negyedik hullám legmagasabb halálozási adata a ma jelentett

Written by on 2021.11.16.

Több mint ötszáz ember került egy nap alatt kórházba a hazai járványban és nagyon magas az áldozatok száma, 165 halottat közölt a koronavirus.gov.hu. Ez a két kiugró adat a mai jelentésben, új fertőzöttet az elmúlt napok átlagához képest kevesebbet, de így is több mint 5300-at szűrtek ki. Mondjuk a tesztek száma is nagyon alacsony volt, kétharmada a korábbi napok átlagának. A kórházba kerülők ugrásszerű növekedésével a lélegeztetettek száma is nő, kórházban majdnem hatezren vannak, lélegeztőn 545-en. Tavaly oltás nélkül is hasonló adatok érkeztek. Majdnem négyezer új oltással tegnap átléptük a hatmilliót a beoltottak számában.

A fővárosban emelkedett szinten stagnál, az agglomerációs települések szennyvizében viszont továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Megalázó és méltatlan körülmények között szállásolták el a Balatonfüredről és Hévízről a budapesti Honvédkórházba felrendelt ápolókat, írja az Index. A Vasutas Szakszervezet elnöke szerint húsz ember érkezett a Honvédba a járványban segítséget nyújtani, de olyan kolláégiumban laknak négyágyas szobákban, ahol a folyosó végén van zuhanyzó, az épületet épp feélújítják és naponta gyakorlatoznak a közeli lótéren. AZ épolók ezért mindössz két három órát tudnak pihenni.

Az egész országban izzanak a vonalak a mentésirányításokon, a korábbi átlagos napi 3000 helyett 4300-nál is több sürgős esethez riasztották a mentőket az elmúlt napokban és húszezres nagyságrendű a tesztek kérése is – írja az Országos Mentőszolgálat a facebookon. A mentősök azt kérik a közlekedőktől, hogy adjanak szabad utat a villogó, szirénázó járműveknek és nézzék el, ha valahol esetleg szabálytalanul parkolnak.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply