Járvány: 5077 új fertőzött, 291 áldozat - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

00:00 06:00


Járvány: 5077 új fertőzött, 291 áldozat

Written by on 2021.04.12.

Valamivel több mint ötezer új fertőzöttet találtak tegnap, de ismét majdnem háromszáz áldozata van a járványnak .- közölte ma reggel a koronavirus.gov.hu. Az aktív fertőzöttek száma továbbra is nő, ahogy a kórházban ápoltak száma is emelkedett a korábbi adatokhoz képest. Lélegeztetőn kevesebben vannak.

Egy nap alatt több mint 64 ezer embert oltottak be, így alig százezer emberre vagyunk a hárommilliós oltottságtól, eddig több mint 2 millió 900 ezer ember kapta meg a védőoltás első adagját. A kormány a beoltottak számához köti a nyitást, a múlt hét szerdán már korlátozásokkal ugyan, de újranyithattak az üzletek 2 és félmillió beoltott mellett, a hárommilliós határ újabb enyhítéseket jelent majd.

Közben egy közvéleménykutatás szerint tovább nőtt az oltáspártiak aránya, az év eleji 45 százalék után már majdnem minden harmadik magyar elkötelezett az oltás mellett – de a regisztrációs adatokban ez egyelőre nem mutatkozik meg. Valamivel több mint négymillió ember regisztrált eddig az oltásokra a vakcinainfo.gov.hu oldalon a kormány legutóbbi közlése szerint.


Reader's opinions

Leave a Reply