Járvány: 21 ezer beteg három nap alatt - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00

JELENLEGI MŰSOR

VALÓDI NŐK

07:00 10:00


Járvány: 21 ezer beteg három nap alatt

Written by on 2021.11.15.

Megvannak a járványadatok a teljes hétvégére, több mint huszonegyezer beteget szűrtek ki kicsivel kevesebb teszttel, mint korábban és több mint háromszáz áldozata van a járványnak. Százezer fölé ért az aktív fertőzöttek száma és egyre többen vannak kórházban és lélegeztetőn is. Átlagosan tehát több mint hétezer beteget diagnosztizáltak a fertőzéssel naponta és száz fölött maradt a halottak száma is. Az első adag oltások is visszaestek a napi két és félezer körüli értékre. Még nincs meg a hatmillió beoltott magyar. 

Kötelező lett az oltás az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottainak – írja a hvg egy belső levél alapján. A lap szerint nem sok időt hagytak az első adag felvételére, a következő öt napban be kell mutatni az erről szóló igazolást. 

A meredeken emelkedő koronavírus-fertőzési adatok miatt az Országos Kórházi Főigazgatóság arra kérte a szervezet vezetőit, hogy engedélyezzék az otthoni munkavégzést. 

A jövő heti oltási akcióra megnövelt létszámmal készül az egészségügy; hétfőtől vasárnapig a kórházi oltópontokon időpontfoglalás nélkül is várják az embereket. 

Mától kötelező a maszkviselés a kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton az ügyfeleknek és ügyintézőknek is egyaránt. Maszkot továbbá a tömegközlekedési eszközökön kötelező viselni, de több felsőoktatási intézmény is megköveteli ugyanezt. Szintén kell a maszk a Fővárosi Törvényszéken is.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply