Járvány: 2046 fertőzött, kellene a maszk, cégen belül sem jó a Sinopharm - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Járvány: 2046 fertőzött, kellene a maszk, cégen belül sem jó a Sinopharm

Written by on 2021.10.11.

Több mint kétezer fertőzöttet igazoltak a hétvégén, majdnem 30 halottja volt a járványnak – közölte a koronavirus.gov.hu. AZ aktív fertőzöttek száma hosszú idő után újra tízezer fölé nőtt. Már több mint hétszáz a kórházban ápoltak száma és 109 embert kell lélegeztetni. A kormányzati tájékoztató adatai alapján a hétvégén mintegy ötezer ember kapta meg az első adag vakcinát, de majdnem 900 ezer a harmadik dózissal oltottak száma.

Az átoltottság ugrásszerű növelését szorgalmazza a Magyar Tudományos Akadémia. A negyedik hullámmal kapcsolatban közzétett felhívásukban azt írják, hogy zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot, tartson távolságot és ne feledje a kézmosást. Azt írják, hogy a 60 százalékos átoltottság nem elegendő a nagyszámú megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására.

A Moderna és a Pfizer vakcinákkal oltottaknak a legmagasabb az ellenanyagszintjük, míg a Sinopharmmal oltottaknak a legalacsonyabb – derült ki a Videoton munkavállalói körében végzett vizsgálat eredményéből. A leghatékonyabbak az mRNS-vakcinák, erős védelmet nyújtanak az adenovírusos technológiák is, azonban az elölt vírust tartalmazó Sinopharm esetében mindenképpen a 3. dózis felvételét tartja indokoltnak a cégcsoport.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply