Ingatlanpiac, turizmus, ipar - mind lejtmenetben - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Ingatlanpiac, turizmus, ipar – mind lejtmenetben

Written by on 2020.05.07.

Megindult a az árcsökkenés az ingatlanpiacon – írja az index a KSH és az ingatlan.com adatai alapján. A múlt év utolsó negyedében az előző három hónaphoz képest már esett az új és a használt lakások ára is és ehhez jön még a járvány okozta keresletcsökkenés. Már a múlt év utolsó három hónapjában az előző negyedévhez képest au új lakások ára 3, ahasználtaké pedig majdnem két százalékkal csökkent. Azt még nem tudni, hogy mennyi adásvétel történt, de az már látszik, hogy érezhetően kevesebb, mint korábban. 

A KSH adatai alapján összeomlott a magyar turizmus. A márciusi forgalom 65 százalékkal volt kisebb a magyar szálláshelyeken, mint egy évvel korábban. A kereskedelmi szálláshelyek árbevétele jóval több mint felével csökkent és a helyzet várhatóan tovább romlik. A turizmus visszaesése 800-900 milliárd forintos veszteséget okozhat a gazdaságban. 

Az ipar is tíz százalékot zuhant idehaza. Ezzel kapcsolatban a részletes számokat csak később közli a KSH, egyelőre annyit írtak, hogy a járműgyártásban jelentős visszaesés volt a leállások miatt, míg a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása kis mértékben emelkedett. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában még gyorsult is a növekedés üteme.


Reader's opinions

Leave a Reply