Indul az oltási akció, a környéken mától szigorítanak - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00

JELENLEGI MŰSOR

BUDAPEST UPDATE

06:00 07:00


Indul az oltási akció, a környéken mától szigorítanak

Written by on 2021.11.22.

Kezdődik az oltási akcióhét: ma reggel hét órától egészen vasárnap estig regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják azokat, akik szeretnék megkapni a koronavírus elleni oltást. Fontos, hogy betegen vagy fertőzötten senki ne menjen az oltópontra. Az akcióban résztvevő intézmények listája a koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható.

Életbe lépett a kijárási tilalom Ausztriában! A korlátozás mindenkire, így a beoltottakra is vonatkozik. A következő 10 napban a boltok többsége nem nyit ki, az iskolákban viszont lesz oktatás. Szlovákiában is jelentősen korlátozzák mától az oltatlanok lehetőségeit. A következő hetekben csak az alapvető cikkeket árusító boltokba mehetnek be, a munkahelyükön pedig csak negatív teszttel dolgozhatnak. Szigorítanak Csehországban is. Mától csak védettségi igazolással lehet részt venni nagy létszámú rendezvényeken, illetve néhány szolgáltatás igénybevételét is a védettséghez kötik.

Mától kínai oltással is be lehet utazni a britekhez karanténkötelezettség és teszt nélkül. Ma hajnaltól a Sinopharmot és egy indiai oltóanyagot is elfogadnak az országban, követve az Egészségügyi Világszervezet ajánlását. A teljesen beoltott beutazók számára már október végétől megszűnt a PCR teszt kötelme, a jóval olcsóbb gyorsteszteket lehet használni.

(Lakatos Péter, MannaFM)


Reader's opinions

Leave a Reply