Így indul a kedd járványügyben - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Így indul a kedd járványügyben

Written by on 2020.10.06.

Nő az ápoltak száma a kórházakban, folyamatban van az egészségügyi dolgozók átvezénylése – mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília szerint jellemzően még mindig a fiatal korosztály érintett inkább, de idősek és krónikus betegek is bevonódtak a járványba. Felszálló szakaszban vagyunk, mindenhol növekszik a fertőzöttek száma -. tette hozzá és azt is elmondta, hogy nincs anyagi korlátja a teszteknek. 

Egyre kevesebb teszt készül egy nap alatt, és egyre nagyobb köztük a pozitívak aránya. Tegnap reggelig hatezernégyszáz elvégzett tesztből több mint kilencszáz lett pozitív. Ez a tesztek 14 százaléka, vagyis minden hetedik tesztelt koronavírusos volt. 11 áldozata is volt a járványnak. 

Több vérplazmára lenne szükség a súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttek terápiájához – jelezte az Országos Vérellátó Szolgálat. Azok jelentkezését várják, akik már felgyógyultak a fertőzésből, és legalább három hete tünetmentesek. A jelentkezők előzetes orvosi kivizsgáláson vesznek részt, ahol kérdőív, személyes beszélgetés és fizikális vizsgálat alapján szakemberek döntenek az alkalmasságról.


Reader's opinions

Leave a Reply