Így áll ma reggel a koronavírus helyzet - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA WORLD

21:00 22:00


Így áll ma reggel a koronavírus helyzet

Written by on 2020.01.29.

Sem belföldön, sem külföldön nem tud koronavírus-fertőzéses magyarról a külügy. Szijjártó Péter elmondta, hogy a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban nyolc magyar tartózkodik, közülük heten szeretnének eljönni. A miniszter közölte: az európai uniós országok között szoros az együttműködés állampolgáraik kijuttatásában. Az első repülőgép a tervek szerint ma indul Franciaországból, és 250 francia, továbbá 100 más uniós állampolgárt hoz haza Kínából.

Az ázsiai országban közben 132-re emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírusban elhunytak száma és már csaknem hatezer fertőzöttet regisztráltak.

A Budapest Airport felkészült a koronavírus miatti esetleges rendkívüli intézkedésekre. A Ferihegyi reptéren minden szükséges eszköz rendelkezésre áll. Tegnap este az egyik Kínából érkező gép pilótáját magas lázzal szállították le az éppen megérkező repülőgépről, de a reptér azt közölte, hogy semmi sem utal a koronovírus fertőzésre. Közben a gödi Samsung gyár Kínából érkező dolgozóinak orvosi vizsgálaton kell átesniük. Sajtóhírek szerint a Nokia egyhetes otthoni munkavégzésre utasította a Kínában járt dolgozóit.

Már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra: hétfő óta nem indulnak el a szervezett turistacsoportok európai körutazásaikra Kínából, a következő napokban több száz kínai vendég már biztosan nem érkezik meg lefoglalt budapesti szállására – írta a Világgazdaság. Tavaly ilyenkor a teljes vendégforgalom 5-6 százalékát adták a kínai turisták, de a szezon igazából április-májusban kezdődik.

Németországban három újabb esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Az első megtalált beteg kollégáiról van szó. A cégnél 40 olyan személyt azonosítottak, akik szoros kapcsolatban lehettek a fertőzöttekkel, őket ma vizsgálják. A fertőzéssel küzdőket elkülönítve tartják.


Reader's opinions

Leave a Reply