Így áll a háború kedd reggel Ukrajnában - Manna FM
MOST ADÁSBAN

Title

Artist

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00

JELENLEGI MŰSOR

MANNA SELECTION

18:00 21:00


Így áll a háború kedd reggel Ukrajnában

Written by on 2022.03.08.

Ukrajna több megyéjében folynak a harcok. Az ukrán vezetés szerint egyes nagyvárosokból lehetetlen a civilek evakuálása, valamint a gyógyszerek és az élelmiszer bejuttatása. A főváros közelében fekvő Irpinyből azonban elkezdték kimenekíteni a lakókat. Az ukrán elnöki hivatal közölte: több mint 900 ukrajnai városban nincs áram, vízszolgáltatás és fűtés. 

Az éjjel Szumi városát bombázták, a támadásoknak legalább tíz áldozata van, köztük gyerekek. Mikolajiv ellen is végrehajtottak rakétacsapást , ebben több mint hatvanan vesztették életüket. Közben az ukránok megölték a Harkovot támadó hadtest vezérkari főnökét, amit az orosz fél is megerősített. Odeszát is lőni kezdték az orosz csapatok, a kikötőváros támadására az orosz flotta is felvonult. A városban védelmi rendszereket kezdtek telepíteni. 

Nem történt jelentős előrelépés a béketárgyalásokon, annyi a pozitívum, hogy mindkét fél a folytatásokról is beszélt. Az orosz külügyminiszter szerint ők azért háborúznak, hogy ne legyen háború. Közben Oroszország újabb tűzszünetet javasolt moszkvai idő szerint délelőtt 10 órától, ennek értelmében elvben készen áll a humanitárius folyosók megnyitására Kijevből, Csernyihivból, Szumiból, Harkovból és Mariupolból – írja a CNN.


Reader's opinions

Leave a Reply